Nederland

Bezoek aan Caribisch deel Nederland dag 1

Gisteren kwam het koninklijk gezelschap al aan op Bonaire. Maar vandaag ging het bezoek aan het Caribisch deel van Nederland pas echt van start. De Prinses van Oranje brengt samen met haar ouders een bezoek aan de eilanden.

Vandaag stond het eiland Bonaire dus op het programma.

Kralendijk

De Prinses van Oranje begon haar dag vandaag met een bezoek aan Kralendijk. Daar werd ze samen met haar ouders ontvangen door gezaghebber Edison Rijna bij zijn ambtswoning. Ook zijn leden van de Eilandsraad en gedeputeerden aanwezig.

Slavenhutjes

Daarna bracht de Prinses van Oranje een bezoek aan de Slavenhutjes die op het eiland Bonaire staan. Deze hutjes bij de Witte Pan staan symbool voor het slavernijverleden. In de hutjes sliepen de tot slaafgemaakte mensen die in de nabijgelegen zoutpannen moesten werken. De koning, koningin en de Prinses van Oranje kregen uitleg over de hutjes en de mensen die er destijds verbleven.

Nos Zjilea

Het koninklijk paar en de prinses van Oranje vervolgden hun dag met een rit langs de westkust van Bonaire. Hier bezochten zij het culturele evenement Nos Zjilea in het Cultural Park Mangazina di Rei, waar het cultureel-historisch erfgoed van Bonaire wordt getoond. Ze spraken met buurtbewoners, ontmoeten een familie die brood bakt en keken naar optredens van basisschool kinderen.

Windsurfen

In de baai van Sorobon was er volop aandacht voor windsurfen. Het koninklijk gezelschap keek er onder andere naar verschillende demonstraties. De prinses van Oranje gaf ook het startschot voor deze demonstratie. Bonaire staat bekend om de verschillende windsurftalenten en de goede omstandigheden om deze sport te beoefenen.

Mangrovebossen

De mangrovebossen die in de baai van Sorobon liggen zijn een beschermd natuurgebied. De koning, de koningin en de Prinses van Oranje spreken met junior rangers, van de Stichting Nationale Parken Bonaire over de kustbescherming, natuurbehoud en hun werkzaamheden. Ook maakten zij een boottocht door de bossen.

Taste of Bonaire

De eerste dag van het tiendaagse bezoek werd afgesloten met een bezoek aan Taste of Bonaire. Een culturele markt met lokale producten, gastronomie en muzikale optredens. Het koninklijkgezelschap proefde verschillende hapjes en bezochten verschillende kraampjes.

Beeld | RVD

Plaats een reactie